fbpx

BEHIND THE SHOP: LIEV & HIP

Livia (28) woont in Soest en is de trotse eigenaar van de webshop Liev & Hip (www.lievenhip.nl) die sinds 2015 online is.

Hoe ben je op de naam Liev & Hip gekomen?
Deze naam komt voort uit mijn eigen naam met de combinatie van dat ik hippe kleding en accessoires wilde in mijn shop.

Hoe is Liev & Hip begonnen?
De verkoop is gestart via Facebook. Het idee groeide om er een webshop van te gaan maken. In 2015 heb ik de stap gezet en is de webshop officieel geopend. Ik deed de inschrijving bij de KVK en toen kon het echt beginnen.

Waarom ben je Liev & Hip gestart?
Het is begonnen als hobby. Aan de keukentafel bij een vriendin haarbandjes en dromenvangers maken. Al snel werden dat er zoveel dat ik ze begon te verkopen via een Facebook pagina. Dat liep zo goed dat ik na een jaar besloot een webshop te willen openen. De webshop is nog steeds wel een hobby. Ernaast heb ik gewoon een fulltime baan. Ik kan er nu te weinig tijd in stoppen om het meer dan een hobby te laten zijn.

Wat verkoopt Liev & Hip?
Kinderkleding en accessoires. Een deel van de collectie maak ik zelf zoals kettingen, dromenvangers, haarbandjes en armbandjes. De rest van de artikelen koop ik in bij de groothandel.

 

Wat maakt Liev & Hip uniek?

Ik laat mijn eigen creativiteit er in zien. Ik maak producten die andere niet hebben, ik geef er mijn eigen touch aan. Ook maak ik wel eens bestellingen op aanvraag. Bij sommige producten die ik verkoop gaat er een kleine bijdrage naar stichting Inside The Same. Ik vind het belangrijk dit doel te steunen, omdat ik daar zelf vrijwilliger ben en deze kinderen het echt heel hard nodig hebben. De producten die ik inkoop vind ik zelf leuk, ik zoek graag naar nieuwe inkoopadresjes met hippe kinderkleding. Er is veel concurrentie dus het blijft een zoektocht om unieke kleding in te kunnen kopen met een goede kwaliteit.

Heb je ook nog andere werkzaamheden naast Liev & Hip?
Ik werk fulltime in de kinderopvang. Ik heb een combinatie baan peuteropvang en BSO. Die afwisseling houdt het leuk. Daarnaast schrijf ik regelmatig (reis)blogs op mijn website (www.travelbyliv.com). Ik ben graag bezig en verzin steeds weer nieuwe projectjes waar ik mee bezig ga.

Op welk platform draait Liev & Hip?
Ik gebruik Luondo. Een makkelijk systeem waardoor ik alles zelf kan doen en geen hulp nodig heb om bepaalde dingen aan te passen. Het werkt heel prettig. Het meeste is vanzelfsprekend. Er is ook een forum waar op je vragen kunt stellen zodat je geholpen kunt worden als je ergens tegen aan loopt.

Bereik je veel klanten via Social media?
Instagram en Facebook. Instagram is voor mij nu het beste kanaal. Het algoritme wat de laatste tijd is aangepast heeft helaas ervoor gezorgd dat ik minder klanten krijg via social media. Zeker op Facebook is het percentage volgers wat je berichten nog voorbij ziet komen erg laag.  Het is moeilijk om nu zichtbaar te blijven voor klanten, ik moet er erg veel tijd in stoppen. Jammer dat dit zo veranderd is. Als je ervoor betaald ben je veel beter zichtbaar. Dat is voor kleine bedrijfjes zoals dat van mij lastig.

Wat vind je het leukste aan het hebben van een webshop?
De creativiteit die ik er in kwijt kan, ik heb alles zelf in de hand, ik kies wat ik wil maken. Als ik iets onder de knie heb wil ik graag weer wat nieuws leren en start ik een nieuw projectje. De nieuwste items op de foto’s zetten met mijn modelletjes vind ik ook een leuk gedeelte. Kinderen die er van houden voor de camera te staan en op een speelse wijze op de foto gaan, dat vind ik super leuk.

Welk onderdeel van je webshop vind je moeilijk of is een uitdaging?
Het belasting gedeelte zou ik toch echt liever helemaal uit handen geven. Ik begrijp er weinig van en heb ook geen interesse om het te leren. De kwartaal aangifte doe ik nu zelf. De jaarlijkse geef ik uit handen aan de belastingadviseur. Ik vind het fijn dat dit netjes wordt gedaan en dat alleen alle gegevens hoef in te leveren.

Wat zijn je toekomst plannen en wensen voor Liev & Hip?
Mijn nieuwste projectje is de naaimachine. Ik zou graag meer producten zelf willen maken die ik kan verkopen. Ik begin nu met sjaaltjes en slabbetjes. Ik hoop dit te kunnen uitbreiden naar kleding zoals broekjes en truitjes. Dit gaat wel wat tijd kosten om te leren.

Mijn wens is om nog meer uit de webshop te kunnen halen door er meer tijd in te steken.

Welke tip zou je mee willen geven aan mensen die een webshop willen starten?
Begin eerst met het voorwerk. Maak een plan van wat je zou willen en hoe je dat zou kunnen bereiken. Zoek naar mensen die je hierbij kunnen helpen en kijk naar wat de mogelijkheden zijn. Is het haalbaar wat je wil gaan doen? Heb je er genoeg tijd voor? Je moet het echt heel leuk vinden om te doen wil je er een succes van kunnen maken denk ik.

meer blog berichten

Junior Online Marketeer (SEO)

Ben jij een creatieve geest met een passie voor schrijven en online marketing? Droom je ervan om geweldige SEO-strategieën te ontwikkelen en onze klanten te

De 10 beste Shopify Apps voor jouw webshop

Als eigenaar van een webshop wil je natuurlijk het maximale uit je Shopify-winkel halen. Gelukkig zijn er tal van apps beschikbaar die je kunnen helpen