fbpx

Wat is de beste manier om je webshop te beveiligen?

Je webshop wil je tuurlijk goed beveiligen tegen hackers en iedereen die er kwaad mee wilt doen? Je wilt dus niet dat iemand dat hackt. Dat gaat ook geld kosten omdat er experts ingeschakeld moeten worden om de schade te kunnen herstellen. Ook kan je boetes krijgen als de hackers persoonlijke gegevens van jou klanten online gooit. En je loopt tuurlijk ook omzet mis aangezien je site niet meer bruikbaar is. Dus wil jij weten hoe je jou blog het beste kan beschermen. Lees dan vooral deze blog!

Wachtwoord

Tuurlijk spreekt het vanzelf om een goed en sterk wachtwoord te hebben. Verander het wachtwoord ook maandelijks zodat je minder kans hebt om gehackt te worden. Kies ook geen wachtwoord met persoonlijke informatie. Zo kunnen mensen het snelste in uw webshop komen. Er is tegenwoordig veel informatie van iedereen online te vinden dus zo maak je het alleen maar makkelijker voor ze.

Inlogpogingen

Verlaag het aantal inlog pogingen. Ook met een sterk wachtwoord zijn er nog steeds hackers die in webshop proberen te komen. Hackers die verschillende wachtwoorden blijven proberen tot ze de goede hebben. Verlaag daarom de inlogpogingen. Als er een paar keer verkeerd is ingelogd zou die de hacker blokkeren.

Back-up plug-ins

Bij verschillende systemen zijn plug-ins beschikbaar die beveiligen je back up extra. Zo kan je de keuzen maken of je de back ups handmatig of automatisch gemaakt worden. Zo kan je de verloren gegevens altijd herstellen bij een cyber aanval.

Openbaren wifi netwerken

Vermijd zoveel mogelijk openbaren wifinetwerken. Openbaren wifi is niet een beveiligde wifi waardoor hackers sneller bij gegevens kunnen. Gebruik anders een VPN dienst dat maakt het iets veiliger maar het beste is om van openbaren wifinetwerken weg te blijven.

Virusscanners en firewalls

Er kunnen op veel verschillende manieren virussen binnen op jou computer komen terwijl jij het niet door hebt. Daarom is het erg belangenrijk om goede virusscanner en firewalls op je computer te hebben zodat dat niet gebeurt. Als er een virus op je computer zit kan het dus ook erg gemakkelijk bij jouw webshop komen.

Keurmerk

Je zou nu vast denken hoezo keurmerk. Maar als je een keurmerk toevoegt aan je online winkel krijg je meer vertrouwen bij je klant. Ook zouden gekwalificeerde IT-experts van je organisaties van jou keurmerk controleren wat de veiligheid is van jou online winkels.

Maak regelmatig een scan

Maak regelmatig een scan om te bekijken of jou webshop veilig is en nog veiliger kan worden. De Kamer van Koophandel adviseert hiervoor twee basisscans: De basisscan Cyberweerbaarheid van het Digital Trust Center en de Cyberweerbaarheidsscan van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en veiligheid.

Failover-systeem

Een failover-systeem helpt niet alleen met datamisbruik maar ook voor dat de webshop live blijft. Als de winkelomgeving niet beschikbaar is geschakeld die gelijk over naar een back up.

Beveiligingssoftware

Er zijn heel wat beveiligingssoftwarepakketten om te downloaden op je computer. Die helpen je computer al weer een stuk veiliger maken tegen cyber aanvallen. Ze bieden vaak ook pakketten netwerkbeveiliging en bescherming tegen ransomware. Deze beveiligingssoftware is ook geschikt voor mobiele apparaten.

SSL-certificaat

Het is erg belangrijk dat de consument zich veilig voelt bij jou webshop. Daar voor kan je de SSL-certificaat inschakelen. SSL-certificaat staat voor Secure Socket Layer. Dit zorgt er voor dat de persoonlijke gegeven van jou consumenten veilig opgeslagen worden. De certificaat houd datadiefstal niet tegen maar het zorgt er voor dat het niet gelezen kan worden.

Een webshop kan nooit 100% veilig zijn maar je kan het ze wel moeilijker maken.

meer blog berichten

Waarom zet je USPS in op je webshop?

Wat maakt jouw webshop anders dan al die andere webshops? Door het toepassen van een unique selling point kun je ervoor zorgen dat bezoekers ook

Junior Online Marketeer (SEO) (Parttime)

Ben jij een creatieve geest met een passie voor schrijven en online marketing? Droom je ervan om geweldige SEO-strategieën te ontwikkelen en onze klanten te