fbpx

Hoe laat je een webshop groeien?

Een webshop openen met een leuk assortiment is niet moeilijk. Je schrijft je in bij de KvK, start een website, koopt producten in of maakt die zelf. Je bent zichtbaar via social media. En dan? Een webshop laten groeien is niet zo gemakkelijk, als je niet weet wat je moet doen. Als je weet welke acties je moet uitzetten, kan het een groot succes worden! Hoe laat je je webshop groeien? In dit artikel delen we een aantal tips met jou! 

Onderzoek wat de sterke USP’s van je webshop zijn

Door de komst van internet is er grote concurrentie. Dus er zijn waarschijnlijk meer webshops die dezelfde artikelen verkopen als dat jij als ondernemer doet. Dit kan je natuurlijk als nadelig ervaren, aan de andere kant is dit een kans. Een kans om je te onderscheiden van de concurrentie. Onderzoek waarom je doelgroep bij jouw bestellingen moet plaatsen en zet deze USP’s in, op je webwinkel en online zichtbaarheid.

Zorg voor duidelijke productpagina’s

Duidelijke productpagina’s zorgen ervoor dat klanten enthousiast een bestelling bij jou plaatsen. Je wilt dus een duidelijke pagina-indeling creëren, zodat er een structuur ontstaat wat past bij het gedrag van de bezoeker. Geef daarnaast een goed beeld van producten. Maak voldoende foto’s, vanuit verschillende hoeken. Zorg voor mooie sfeerbeelden. Schakel desnoods een productfotograaf hiervoor in, Mrs E-Commerce kan hierbij helpen. 

Breid je assortiment uit!

Je webshop laten groeien kan je doen door je assortiment te verbreden. Je wilt namelijk dat je klanten hun orderwaarde verhogen. Dan hoef jij als webshop minder orders te versturen, wat betekent minder werk hieraan en je vergroot wel je winstmarge. Kijk wel goed naar wie je doelgroep precies is en bedenk daar een passend aanbod bij. Als je als webshop sieraden verkoopt, dan passen sjaaltjes hier misschien niet goed bij, maar andere accessoires zoals zonnebrillen of enkelbandjes wel bij. Een andere manier om uit te breiden is door meer merken aan te bieden. Hierdoor kan je de specialist worden in je niche. Je marketingactiviteiten worden dan ook veel gemakkelijker.

Investeren in marketingactiviteiten

Een gemakkelijke manier om te groeien met je webshop en je omzet en winst te verhogen is door meer marketingactiviteiten in te zetten, zoals e-mailmarketing, social media of seo. Met seo zorg je voor betere online vindbaarheid op de zoekmachines. Door consistent aanwezig te zijn op socials en te laten zien wat je verkoopt, wordt je doelgroep warmer en koop uiteindelijk bij jou. Meer online zichtbaarheid zorgt voor een groei in het aantal bestellingen. Je kunt ook via verschillende kanalen adverteren, hierdoor vergroot je nog meer je online zichtbaarheid en hierdoor zorg je niet alleen van een groei in orders, maar ook in een groei van het aantal volgers op socials. Met een nieuwsbrief blijf je in contact met je potentiële doelgroep. Een mooie manier om onder de aandacht te blijven bij deze groep klanten. 

Wil je als webshopeigenaar je webshop laten groeien? Maar mis je de handvatten voor deze marketingactiviteiten? Neem dan contact op met Mrs E-Commerce, wij zijn het onlinemarketingbureau met verschillende tools kunnen wij jou hierbij helpen! 

 

meer blog berichten

Waarom zet je USPS in op je webshop?

Wat maakt jouw webshop anders dan al die andere webshops? Door het toepassen van een unique selling point kun je ervoor zorgen dat bezoekers ook

Junior Online Marketeer (SEO) (Parttime)

Ben jij een creatieve geest met een passie voor schrijven en online marketing? Droom je ervan om geweldige SEO-strategieën te ontwikkelen en onze klanten te