fbpx

De betrouwbaarheid van mijn webshop verhogen, hoe doe ik dat?

Het eerste waar jouw klanten naar kijken als ze op jouw webshop komen is hoe jouw webshop eruitziet. Deze eerste indruk is enorm belangrijk. Hierdoor neemt een klant namelijk het besluit om wel of geen aankopen te doen. De belangrijkste uitstraling die een webshop kan hebben is betrouwbaarheid! In dit blog leren wij jou hoe je jouw webshop betrouwbaarder maakt.

Een goede uitstraling, is het halve werk!

Allereerst is het belangrijk dat jouw webshop er professioneel en overzichtelijk uit ziet. Zo ziet de klant dat je er hard aan hebt gewerkt en kunnen zijn eenvoudig alles vinden wat ze zoeken. Zorg voor een heldere navigatie, op die manier kunnen klanten makkelijk de weg vinden door jouw website. Wanneer een klant te lang bezig is met het zoeken naar hetgeen waar hij/zij interesse in heeft, haken zij vaak af. De klant moet snel en eenvoudig aankopen kunnen doen anders verliest hij/zij de interesse.

Zorg voor een goede privacy policy

Privacy is voor veel mensen enorm belangrijk. Zorg daarom dat je deze goed op orde hebt. Als webwinkel ben je wettelijk verplicht om een ​​privacy beleid op je website te hebben. Je verzamelt namelijk persoonsgegevens van jouw klanten. Je bent verplicht de klant hiervan op de hoogte te stellen. Als je wilt weten wat er allemaal in een goede en volledige privacy policy hoort te staan, kun je via deze link het blog ‘’HOE STEL JE EEN GOEDE PRIVACY POLICY OP VOOR JOUW WEBSHOP?’’ lezen.

Zorg voor goede teksten

Goed geschreven teksten helpen je niet alleen met je vindbaarheid, maar ook met de betrouwbare uitstraling van de webshop. Door je teksten SEO te schrijven kom je hoger in de zoekresultaten, maar door te schrijven in correcte spelling en gebruik te maken van de juiste woordkeuze, oogt jouw webshop ook betrouwbaarder. Het draagt namelijk bij aan de kwaliteit van jouw webshop.

Last but not least… betaalmogelijkheden!

Bied jouw klanten zoveel mogelijk betaalmogelijkheden. Geef klanten ook een optie om achteraf te betalen, dit geeft vertrouwen als een klant ziet dat hij/zij ook achteraf kan betalen. Sommige mensen willen het product eerst ontvangen en kunnen bekijken voordat zij betalen. Dit kan bijvoorbeeld via Klarna of Afterpay. Online betalen met verzekering is ook mogelijk. Betalingen via Creditcard, Fastcheckout of Paypal kunnen er bijvoorbeeld voor kiezen om de aankoop te verzekeren.

meer blog berichten

Waarom zet je USPS in op je webshop?

Wat maakt jouw webshop anders dan al die andere webshops? Door het toepassen van een unique selling point kun je ervoor zorgen dat bezoekers ook

Junior Online Marketeer (SEO) (Parttime)

Ben jij een creatieve geest met een passie voor schrijven en online marketing? Droom je ervan om geweldige SEO-strategieën te ontwikkelen en onze klanten te