fbpx

Zo krijg je jouw producten automatisch vanuit Woocommerce op Bol en Amazon

Met je webshop ben je vaak op zoek naar meer manieren om nog meer producten te verkopen. Het kan daarom interessant zijn om je aan te sluiten bij een marketplace, om op die manier nog meer mensen in aanraking te komen met jouw producten. In dit blog bericht vertel ik je waarom je dit interessant is en hoe je jouw producten direct vanuit jouw webshop in de marketplace van Bol en Amazon krijgt.

Waarom is het voor een webshop interessant om je producten op bol.com en Amazon te verkopen?

Zowel bol.com als Amazon hebben een bereik waar jij haast niet tegen op kunt boksen. Dus wanneer je je aansluit bij een marketplace, kan je meteen een hele hoop nieuwe mensen bereiken die jou nog niet kennen. Daarnaast zie je dat Marketplaces steeds belangrijker worden in de markt. De consument vindt het vaak makkelijk om op een platform meerdere producten te kopen en niet verder te hoeven zoeken. Ik denk zelfs dat bol.com soms zelfs als een zoekmachine gezien wordt, omdat je daar vaak sneller een product gevonden hebt dan dat je heel Google af moet struinen.

Waar je zelf vaak nog een naamsbekendheid moet opbouwen en het wat lastig kan zijn om een voet aan de grond te zetten in de markt, hebben deze marketplace die naamsbekendheid al en jij kunt daar op mee liften. Dus kortom: er liggen kansen voor jouw webshop.

Wat zijn de kosten voor het verkopen op bol.com en Amazon?

Voor het aanmelden bij bol.com betaal je geen kosten. Je gaat pas betalen zodra er een order geplaatst is en die kosten zijn op zich vrij pittig. Je betaalt namelijk een bemiddelingsbijdragen van €0.99 + 15% van de verkoopprijs. Daarnaast zijn de kosten voor het retourneren van het product altijd voor jou.

Bij Amazon werkt het bijna hetzelfde. Wanneer je minder dan 40 artikelen per maand verkoopt, kan je een gratis account aanmaken bij Amazon. Je betaalt ook hier past iets zodra je wat verkoopt. De kosten bij een verkoop zijn €0,99 + aanvullende kosten. Gemiddeld liggen deze kosten tussen de 7% en de 15% op je aankoopprijs, met een uitschieter naar 45% als je accessoires voor Amazon apparaten verkoopt.

Verkoop je meer dan 40 artikelen per maand, dan ga je bij Amazon €39.- excl. btw betalen. Je betaalt dan geen €0,99 per verkoop, maar wel het percentage over je verkoopbedrag.

Hoe werkt het verkopen van je producten op bol en Amazon?

Eigenlijk kan je heel makkelijk starten met de verkoop van jouw producten deze marketplace. Je kunt bij beide partijen gemakkelijk een handelsaccount openen en vervolgens je producten toevoegen. Voor het toevoegen van producten heb je wel een EAN-code nodig, dit is een uniek nummer (je barcode) waarmee jouw product herkent kan worden. Verkoop je producten van de leverancier, dan bestaat de kans dat die al een EAN nummer hebben en zelf al op bol of Amazon staan. Wanneer dat het geval is kan je jezelf als verkoper er bij aansluiten.

Staan de producten nog niet online, dan kan je de producten of handmatig toevoegen of via een Excel bestand. Let wel op dat je te allen tijde genoeg informatie mee geeft aan de producten, zodat als iemand jouw product zoekt deze ook wel kan vinden tussen alle andere duizenden producten.

Heb je een groot assortiment? Dan kan het toevoegen van je producten een behoorlijk karweitje zijn. Daarnaast moet je per product de voorraad handmatig toevoegen en deze zit niet automatisch gekoppeld aan jouw voorraad op jouw webshop. Beide marketplace hebben hier zelf geen oplossing voor.

bol.com vs Amazon

Wanneer je deze twee marketplace met elkaar gaat vergelijken, dan lijken ze voor een heel groot deel heel erg op elkaar. bol.com is in Nederland heel groot en zal het altijd winnen van Amazon, maar Amazon is weer heel interessant voor wanneer je de grens over kunt gaan. Waar Amazon zich dan wel weer in onderscheid is dat je bij meerdere verkopen naar een betaalt account moet gaan en je daarmee weer nieuwe functionaliteiten krijgt. Dus welke partij voor jou het best geschikt is, is vooraf altijd lastig te zeggen.

Hoe krijg je jouw producten vanuit Woocommerce automatisch op bol en Amazon?

Je denkt misschien jeetje wat een hoop werk. Het kan namelijk zijn dat je enorm veel producten op je webshop hebt staan en dat het daardoor een flink karwei is om je producten op deze marketplaces te krijgen en dan hebben we het nog niet over je voorraad die niet gekoppeld zit. Nou goed nieuws daar is een oplossing voor. Woosa biedt diverse plugins die je kunt toevoegen aan jouw WordPress/Woocommerce webshop waardoor je jouw producten én voorraad automatisch in bol.com of Amazon krijgt. Je kunt je dus voorstellen dat dit enorm veel tijd kan schelen wanneer je verkopen krijgt via deze platforms.

Bij Woosa heb je verschillende plugins voor zowel bol.com als voor Amazon. Ook als je een multi-account hebt, heb je de mogelijkheid om jouw webshop te koppelen.

Nieuwsgierig geworden naar de plugins van Woosa? Speciaal voor Black Friday hebben ze een mega toffe aanbieding voor Black Friday klaar staan. Je ontvangt namelijk lifetime acces op alle 15+ plugins én alle nieuwe plugins die er aankomen voor een super scherpe prijs.

  •  Levenslang toegang
  • Toegang tot alle 15+ WooCommerce plugins van Woosa
  • Toegang tot alle – nog te releasen – WooCommerce plugins van Woosa
  • Onbeperkt support en updates
  • + 30 min. setup call met één van de team members van Woosa t.w.v. €247,00 

Dit alles voor €398,00 €47,00 per maand.

Dus zit je er al over na te denken om te starten met verkopen op bol.com en Amazon en heb je een Woocommerce webshop? Klik dan hier om de aanbieding te claimen.

 

meer blog berichten

Junior Online Marketeer (SEO)

Ben jij een creatieve geest met een passie voor schrijven en online marketing? Droom je ervan om geweldige SEO-strategieën te ontwikkelen en onze klanten te

De 10 beste Shopify Apps voor jouw webshop

Als eigenaar van een webshop wil je natuurlijk het maximale uit je Shopify-winkel halen. Gelukkig zijn er tal van apps beschikbaar die je kunnen helpen