fbpx

Behind the shop: bonte raaf

Online shoppen is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Naast de grote bekende namen zijn er ook veel enthousiaste ondernemers die met een droom een webshop zijn gestart. Hoe leuk is het om meer te weten te komen over deze webshops? Daarom vraag ik wekelijks een aantal ondernemers het hemd van het lijf! Deze week is het de tijd aan bonteraaf

Bonte raaf bestaat uit Elise Rave (44) en Chantal Biljard (47). Wij zijn in 2016 gestart met onze webshop, in eerste instantie alleen als makkelijk verkoopplatform voor onze groeikaarten (duurzame plantbare kaarten). De webshop is een onderdeel van ons ontwerp- en illustratiebureau.

Waarom ben je Bonte raaf gestart?

Nadat we in 2015 gestart waren met ons ontwerpbureau kregen we steeds vaker vraag naar het ontwerp van kaarten. We waren al gek op het duurzame groeipapier. Niet alleen is dit handgeschept gerecycled papier, er zitten ook zaden in. Hierdoor kun je een groeikaart planten en met de juiste zorg groeit er dan een bloemetje of plantje uit. Een kaart en DIY bloemetje in één dus. Omdat we veel trouwkaarten en geboortekaartjes maken, werd het assortiment in 2017 uitgebreid met houten herinnerboeken.

Wat verkoopt Bonte raaf ?

Voornamelijk groeikaarten en houten herinnerboeken.

Wat maakt Bonte raaf uniek?

Doordat we alles zelf illustreren en ontwerpen kunnen we snel schakelen als iemand nog een kaartje zoekt voor een bepaalde gelegenheid. Zo hebben we vandaag ons assortiment van ruim 150 kaarten uitgebreid met een beterschapskaart voor als iemand corona heeft. We hadden al verschillende coronakaarten en diverse beterschapskaarten maar de combi nog niet.

Hetzelfde geldt voor de herinnerboeken. Je vindt deze voor diverse gelegenheden in onze webshop waarvan er meerdere op verzoek ontworpen zijn. Voor ons leuk om in te spelen op de wens van de klant en zo ons assortiment uit te breiden.

Heb je ook nog andere werkzaamheden naast Bonte raaf ?

Ja, we werken samen full time voor Bonte Raaf. Naast de webshop doen we veel zakelijk ontwerp zoals logo’s, portretillustraties en infographics. Voor particulieren maken we bijzondere trouwkaarten, ontwerpen we geboortekaartjes en bedankkaartjes voor bij een afscheid. Daarnaast worden we ook blij van het illustreren van kinderboeken.

Op welk platform draait Bonte raaf ?

Woocommerce met wordpress

Bereik je veel klanten via Bonte raaf ?

We zijn redelijk actief op Instagram, Facebook en Pinterest. Ook steeds meer op LinkedIn. We krijgen via Instagram, Facebook en LinkedIn met enige regelmaat klanten. Ook doordat we actief zijn in bepaalde Facebook groepen. Onze pins worden regelmatig bewaard en door Pinterest worden we ook weer beter gevonden via Google.

Wat vind je het leukste aan het hebben van een webshop?

Eén van de leuke dingen is het ‘cha-ching’ geluid wat de woocommerce app geeft elke keer dat er een bestelling binnen komt. Ook blijft het speciaal om iets bij te kunnen dragen aan een bijzondere levensgebeurtenis. Of het nu om een bruiloft, een geboorte of een afscheid gaat. In het laatste geval een stukje troost en/of steun bij verwerking van een verdriet.

 

Welk onderdeel van de webshop vind je een uitdaging?

Toch wel hoe we ons en ons werk het beste kunnen laten zien op social media.
Vaak zijn we zo druk met de waan van de dag dat we achteraf zeggen:
“Dat was een leuk achter de schermen filmpje geweest!”
Maar dan staat de bestelling bijvoorbeeld al ingepakt klaar om verzonden te worden.

Wat zou je graag nog met Bonte raaf willen bereiken?

In de toekomst zouden we graag een studio aan huis hebben (we werken nu op beide zolders, we zijn buren) met voldoende ruimte voor een grotere graveermachine en veel licht. Technisch gezien staat een nieuwe website ook op ons verlanglijstje, alleen voorlopig vinden we het veel te veel werk om dat helemaal om te gaan gooien.

Welke tip zou je mee willen geven aan mensen die een webshop willen starten?

Verkoop of maak producten die je zelf erg leuk vindt, dat enthousiasme straal je af op je potentiële klant. En werkt iets niet, ook niet na een langere tijd, wees dan niet bang om je assortiment te veranderen.

meer blog berichten