fbpx

Hoe laat ik aan mijn klanten zien dat mijn webshop betrouwbaar is?

Bij het plaatsen van online bestellingen is het voor klanten erg belangrijk dat zij kunnen vertrouwen op de webshop. Wanneer je ergens een bestelling plaatst, wil je namelijk graag dat het product of dienst daadwerkelijk geleverd word, en dat deze naar verwachting is. Maar hoe zorg je ervoor dat de klanten die op jouw webshop terecht komen weten dat jouw webshop betrouwbaar is?

Contact gegevens

Om aan jouw potentiële klanten zichtbaar te maken dat jouw webshop betrouwbaar is, is het handig om ergens op de website contact gegevens te plaatsen. Veel webshops doen dit in een footer onderaan op de pagina op de website. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een e-mail adres van je klantenservice, een telefoonnummer, een adres van je kantoor, en een Kamer Van Koophandel nummer.

Webshop keurmerken

Een andere manier om betrouwbaarheid aan te tonen is het behalen van keurmerken, en deze zichtbaar te maken op jouw webshop. Denk hierbij aan de keurmerken Thuiswinkel Waarborg en Webwinkel keur. Deze keurmerken staan garant voor een bepaalde standaard voor service, de webshops die dit keurmerk hebben sluiten zich aan bij de algemene voorwaarden. Wanneer de klanten een bestelling plaatsen, kunnen zij er dus op rekenen dat jouw webshop dezelfde algemene voorwaarden voldoet. Plaats de iconen van de keurmerken zichtbaar op jouw webshop, veel webshops doen dit onderaan de pagina in de footer.

Reviews

Ook is het belangrijk dat klanten reviews kunnen lezen over jouw webshop. Je kan dit doen door een plek op jouw webshop te creëren waar je reviews van klanten kan ontvangen, en kan laten lezen aan potentiële klanten. Zo is het makkelijk voor klanten om over ervaringen met jouw webshop te lezen. Naast reviews op je website, is het ook belangrijk dat er reviews over jouw webshop beschikbaar zijn in zoekmachines, denk hierbij aan Google of Bing. Je kan door een account aan te maken bij de zoekmachine namelijk ook reageren op de achtergelaten reviews, dit laat ook aan je klanten zien dat er op hen gereageerd wordt wanneer zij contact zoeken met jouw webshop. Door het lezen van ervaringen van andere klanten voelen potentiële klanten zich vaak geruster wanneer zij een aankoop doen.

Beveiligde verbinding

Verder is het belangrijk om gebruik te maken van een SSL-verbinding. Dit is een groen slotje wat voor jouw domeinnaam staat wanneer je jouw webshop bezoekt, dit slotje zorgt ervoor dat derden geen gegevens van jouw webshop en klanten onderscheppen. Lees hier onze blog over het gebruiken van een SSL-verbinding.

Aan de slag!

Het is belangrijk dat klanten zich veilig genoeg voelen om een bestelling te plaatsen op jouw webshop, zodat meer klanten een bestelling zullen plaatsen. Zorg voor contact informatie, een keurmerk, reviews en een SSL-verbinding zodat jouw potentiële klanten zich veilig voelen op jouw webshop. Een veilig gevoel kan namelijk zorgen voor meer bestellingen.

meer blog berichten

Junior Online Marketeer (SEO)

Ben jij een creatieve geest met een passie voor schrijven en online marketing? Droom je ervan om geweldige SEO-strategieën te ontwikkelen en onze klanten te

De 10 beste Shopify Apps voor jouw webshop

Als eigenaar van een webshop wil je natuurlijk het maximale uit je Shopify-winkel halen. Gelukkig zijn er tal van apps beschikbaar die je kunnen helpen