fbpx

Behind the shop: Testalize.me

Online shoppen is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Naast de grote bekende namen zijn er ook veel enthousiaste ondernemers die met een droom een webshop zijn gestart. Hoe leuk is het om meer te weten te komen over deze webshops? Daarom vraag ik wekelijks een aantal ondernemers het hemd van het lijf! Deze week is het de tijd aan Testalize.me!

Hubert (36) woont met zijn gezin in Rotterdam. Hij heeft al 15 jaar ervaring in de e-commerce. In 2015 is hij begonnen met Testalize.me.

Wat is de reden dat je bent gestart met Testalize.me?

Vanuit een ander bedrijf dat ik destijds had, kwam ik in aanraking met allerlei gezondheidstests.
Na wat onderzoek bleken veel van zulke tests heel onbetrouwbaar. Maar mijn interesse was gewekt. We zijn toen gaan praten met verschillende laboratoria om de tests wel betrouwbaar aan te bieden. Dit lukte pas na 2 jaar en lang proberen. We zien dat diagnostiek veel barrières kent. Gebrek aan privacy, hoge kosten en veel gedoe zorgen ervoor dat mensen niet voldoende testen. Door diagnostiek zoveel mogelijk te digitaliseren nemen wij barrières weg.

Wat verkoopt Testalize.me?

Diagnostiek op afstand. Dus het testen van de gezondheid waar en wanneer je wilt. Bijvoorbeeld thuis. De focus ligt op de SOA-tests. In de toekomst moeten meer diagnostische tests worden toegevoegd. Heel simpel uitgelegd. De klant koopt een SOA-test in de webshop. Die wordt vervolgens thuisbezorgd. De klant neemt lichaamsmateriaal af en stuurt dit middels de retourbox anoniem naar het laboratorium. Hier wordt de uitslag bepaald. Deze uitslag is door de klant online te bekijken via een unieke code.

Heb je ook nog andere werkzaamheden naast Testalize.me?

Jazeker, ik heb nog een andere webshop. Op diabetesmagazijn.nl bieden we verschillende hulpmiddelen aan voor mensen met diabetes.

Op welk platform draait de webshop?

WordPress/Woocommerce

Bereik je veel klanten via Social media?

Nee, helaas niet. Praten over een SOA-test is helaas niet aan de orde. Het is nog steeds een groot taboe.

Wat vind je het leukste aan het hebben van een webshop?

De schaalbaarheid. Oftewel, het makkelijk kunnen aanpassen aan de groeiende vraag. We gaan nu Duitsland in met hetzelfde platform.

Welk onderdeel van de webshop vind je een uitdaging?

Voorraadbeheer en logistiek. Bij ons stuurt elke klant retour, namelijk lichaamsmateriaal.
Dit brengt de nodige uitdagingen met zich mee, zoals het zoeken van het juiste verpakkingsmateriaal. Zo bevat een SOA-test voor vrouwen een bijsluiter, codekaart, retourbox, sluitzegel, safetybag, transportbuisje en wattenstaafje. Het vergt veel tijd om deze materialen op voorraad te houden.

Wat zijn je toekomstplannen met Testalize.me?

We willen de grens over en meer gezondheidstesten aanbieden. Dit voorjaar willen we in Duitsland starten en later dit jaar moeten nieuwe tests toegevoegd zijn aan het assortiment.

Welke tip zou je mee willen geven aan mensen die webshop willen starten?

Zorg dat je essentiële kennis in house hebt. Alles uitbesteden loopt uit op een drama. Dus zorg zelf voor SEO, content en social. Lees je in over het technische gedeelte (website) en doe kennis op over het logistieke proces. Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden. Veel informatie is gratis online beschikbaar. Kies ook voor een OS platform. Magento en Woocommerce zijn bij uitstek geschikt voor starters.

 

meer blog berichten

Junior Online Marketeer (SEO)

Ben jij een creatieve geest met een passie voor schrijven en online marketing? Droom je ervan om geweldige SEO-strategieën te ontwikkelen en onze klanten te

De 10 beste Shopify Apps voor jouw webshop

Als eigenaar van een webshop wil je natuurlijk het maximale uit je Shopify-winkel halen. Gelukkig zijn er tal van apps beschikbaar die je kunnen helpen