Hoe koppel je je Woocommerce webshop aan Instagram shopping?

Wanneer je een Woocommerce/Wordpress webshop hebt, dan is het mogelijk om je producten automatisch in te laden in je Facebook shop. Hierdoor hoef je niet al je producten handmatig toe te voegen, zodat je ze kunt taggen op Instagram. Wel zo handig, want zo kun je gebruik maken van Instagram shopping in een paar kleine handelingen. In dit blogbericht, laat ik je stap voor stap zien hoe je dit kunt instellen.

Facebook koppelen aan Woocommerce

Onderstaande stappen zijn verouderd ivm een update vanuit Facebook. De nieuwe stappen vind je in deze YouTube video:

Je begint met het koppelen door in je Facebook te gaan naar de bedrijfsmanager waar je pagina aangekoppeld zit. Klik vervolgens links bovenaan naast het Facebook logo op de 9 puntjes, waarna het menu opent. Kies hierna voor Catalog manager. Hier klik je op de blauwe knop catalogus maken.

Facebook koppelen aan woocommerce In het volgende scherm heb je de mogelijkheid om te kiezen uit wat voor catalogus je wilt maken. Hier kies je voor e-commerce.

Facebook koppelen aan woocommerceVervolgens krijg je twee opties, omdat je Woocommerce wilt koppelen aan de catalogus, kies je voor e-commerceplatform koppelen.

Facebook koppelen aan woocommerceKies vervolgens voor Woocommerce en klik op configuratie voltooien.

Facebook koppelen aan woocommerce

Vervolgens krijg je een pop-up waarbij je de pixel moet downloaden voor Woocommerce. Het kan zijn dat je al reeds een Facebook pixel geïnstalleerd hebt. In dat geval, zal je deze nog steeds moeten installeren en krijg je in een later stadium de vraag met welke pixel Facebook je gegevens moet meten. Na het downloaden, ga je in je webshop naar Plug-ins  > nieuwe plugin toevoegen en upload hier de net gedownloade plug-in en druk op nu installeren.

Zoek vervolgens tussen je geïnstalleerde plug-ins, deze plug-in op en klik op settings.

Facebook koppelen aan woocommerce

In het nieuwe scherm klik je vervolgens op get started en volg de stappen.

Facebook koppelen aan woocommerce

 • Kies aan welke Facebook pagina je de catalogus wilt koppelen
 • Koppel je Pixel
 • Importeer je producten naar je catalogus

Facebook koppelen aan woocommerce

Wil je je producten ook zichtbaar op je Facebook pagina? Klik dan in het laatste scherm op toevoegen bij facebook-winkel om deze te koppelen. Wanneer je al deze stappen doorlopen hebt, zijn jouw producten vanuit jouw webshop gekoppeld aan jouw Facebook shop. Zodra je dit gedaan hebt, wordt er automatisch een verzoek voor Instagram shopping aangevraagd. Ben je afgekeurd? Lees dan dit blog bericht.

Het kan gebeuren dat je nieuwe producten en voorraad in eens niet meer doorgestuurd worden naar je catalogus. Wanneer dat het geval is, ga je naar de plug-in. Vaak staat er dan dat je opnieuw de verbinding moet maken tussen de webshop en Facebook, hierna komen je producten weer automatisch door.

 

 

23 antwoorden
 1. Dionne
  Dionne zegt:

  Hi, ik heb een vraagje. Ik wil dit graag koppelen met Woocommerce. Alleen leg jij uit als het je begint met Facebook business. Ik heb al een instagram shopping & er staan al producten in. Alleen moet ik dit telkens handmatig doen. Ik wil dit graag koppelen met Woocommerce zodat het automatisch gaat. Weet jij hoe dit gaat?

  Beantwoorden
 2. Benoit
  Benoit zegt:

  Beste

  We hebben meerdere pagina’s op facebook maar slechts 1 webshop, momenteel is de catalogus op facebook gekoppeld op Bikai webshop pagina, maar ik zou graag ook bepaalde sets/merk koppelen met een andere pagina zodat ik dan producten kan taggen en linken naar webshop.
  Kan dit ? indien ja hoe?
  mvg
  Benoit

  Beantwoorden
  • Stefanie
   Stefanie zegt:

   Hi Benoit
   inprincipe kan je aan een catalogus maar 1 facebook pagina hangen. Je zou misschien wel 1 catalogus aan meerdere instagram accounts kunnen hangen, als alle accounts aan dezelfde bedrijfsmanager gekoppeld zit.

   Beantwoorden
 3. Azzoro
  Azzoro zegt:

  Hoi Stefanie,
  wij krijgen een melding dat wij geen toestemming hebben om de instellingen te bewerken. hiervoor zouden wij toestemming moeten verlenen via onze bedrijfsmanager. toevallig enig idee hoe wij dit kunnen regelen?

  Beantwoorden
  • Stefanie
   Stefanie zegt:

   Je zou dan in de bedrijfsmanager naar de instellingen moeten gaan en dan naar personen en daar kijken wat je rechten zijn van en de bedrijfsmanager en de catalogus. Alles moet op beheerderrol staan om de wijzigingen door te voeren

   Beantwoorden
 4. Melissa
  Melissa zegt:

  Hi,

  Het is al gelukt om woocommerce aan Facebook te koppelen. Alleen lukt het mij nu niet met geen enkele mogelijkheid om Instagram shopping te installeren.. heb alles al geprobeerd heb al je blogs ook inmiddels gelezen hihi. Al mijn producten staan wel gewoon in mijn catalogus en Facebook winkel maar krijg de catalogus niet gekoppeld met Instagram.

  Beantwoorden
  • Stefanie
   Stefanie zegt:

   Hi Melissa

   wat gebeurt er als je in je instagram app gaat naar Instellingen > bedrijf > instagram shopping? Stuur anders gerust even een mailtje met wat printscreens dan kijk ik met je mee

   Beantwoorden
 5. Rens
  Rens zegt:

  Hallo Stefanie, ik heb alle stappen gevolgd, alleen krijg ik de melding dat de Webshop al gekoppeld is en ik dus niet de plugin kan installeren. Loskoppelen is niet echt eenvoudig op facebook omdat je dan je pagina moet verwijderen (volgens mij) het gaat om de webshoppagina van Tapperij de Verwachting. Alvast mijn dank, Rens

  Beantwoorden
  • Stefanie
   Stefanie zegt:

   Hoi Rens,

   je zult dan eerst de huidige gekoppelde shop moeten verwijderen om daarna een nieuwe te koppelen met de plugin.

   Wanneer je naar je facebook pagina gaat en dan naar het tabblad shop dan staat er rechts een tandwieltje en daar kan je klikken op shop beheren. Je gaat vervolgens naar de catalogus. . Ga naar instellingen > algemeen
   Klik vervolgens rechts boven naast gegevens handelsaccount op bewerken en vervolgens staat er in de pop up handelsaccount deactiveren.

   Daarmee haal je deze catalogus dus eigenlijk uit de lucht en zou de koppeling met Facebook en instagram los gehaald moeten zijn. Vervolgens moet je hem via de nieuwe catalogus en dan winkel weer kunnen koppelen

   Beantwoorden
 6. Kitty
  Kitty zegt:

  Hoi Hoi,
  ik heb al je stappen gevolgd maar toch werkt het bij mij niet.
  ik krijg de melding: De microdata van deze pixel is onvolledig of onjuist opgemaakt.
  Mijn producten worden dus niet van uit mijn woocomerce website automatisch door gestuurd naar faebook.

  Beantwoorden
 7. Xanne
  Xanne zegt:

  Hi,
  Ik heb via jou video geprobeerd woocommerce te koppelen met mijn facebookpagina, dit is mij de eerste keer gelukt. Ik heb ze weer van elkaar losgekoppeld omdat facebook en woocommerce niet met instagram communiceerde. Nu lukt het me alleen niet meer om facebook met woocommerce te koppelen hoe kan dit?Ik krijg de melding: “Pagina is al gekoppeld aan een handelsaccount dat niet in aanmerking komt voor Winkels. ‘Ga naar handelsbeheer om het account uit te schakelen voordat je verder gaat.”
  Ik snap niet wat ze hiermee bedoelen en ik kan het ook niet vinden dat “uitschakelen”
  Kun je mij hier misschien mee helpen?

  Beantwoorden
  • Stefanie
   Stefanie zegt:

   Hi Xanne

   je moet eerst je catalogus / handelsaccount verwijderen en vervolgens via woocommerce alle stappen opnieuw volgen om een nieuwe aan te maken. Je kunt er maar een koppelen aan een fb pagina en hij wilt er nu een 2e aan toevoegen. Dat gaat dus niet.

   Beantwoorden
 8. Sjoerdje
  Sjoerdje zegt:

  Hallo, wij lopen gelijk vast bij het begin facebook geeft deze melding: Beheerderstoestemming vereist
  Je hebt geen toestemming om deze instellingen te bewerken. Neem contact op met de beheerder van de Bedrijfsmanager van Senstones om toegang aan te vragen.

  Maar de pagina rollen staan allemaal op Beheerder. Wat kan ik hier verder aan doen?

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *