fbpx

Hoe plan ik berichten in via Instagram?

Vind je het lastig dat je via Instagram zelf geen berichten kunt inplannen? Dan is het handig dat er externe apps en websites zijn waarmee dit wel kan. Dus ben je bijvoorbeeld op vakantie of vind je het fijn om berichten klaar te hebben staan, dan is het werken met een planning tool ideaal. Er zijn al diverse apps of websites in de markt waarmee dit kan. Denk aan Planoly, Buffer, Later, Hootsuit en Prepper. Nu komt ook Instagram met de mogelijkheid om je berichten in te plannen via Creator studio.

Wat houdt Creator Studio precies in?

Creator Studio, oftewel Studio Voor Makers, biedt de mogelijkheid om berichten te plaatsen en in te plannen, inhoud te beheren, en bijna alles te meten voor al je zakelijke Instagram accounts en Facebook pagina’s. Om Creator Studio te kunnen koppelen moet je wel een beheerder zijn van een pagina.

Hoe koppel ik Creator Studio aan mijn account?

Om je accounts te koppelen aan Creator Studio moet je ervoor zorgen dat je beschikt over een Instagram-account en een Facebook pagina. Zorg dat beide accounts omgezet worden in een bedrijfspagina. Vervolgens ga je op je computer naar Studio voor makers en volg je de instructies die de site geeft. De instructies die je krijgt hangen namelijk af van het soort account dat je beheert.

Hoe werkt Creator Studio?

Het gebruik van Creator Studio is erg makkelijk. Het inplannen van berichten en het instellen van tijd en datum is vrij gemakkelijk. Je typt je bericht, plaatst er eventueel hashtags bij en upload je foto of video. Daarna is het een kwestie van je bericht publiceren of inplannen. Wil je je bericht gelijk publiceren? Klik dan rechtsonder op de blauwe knop ‘publiceren’. Wil je je bericht inplannen? Klik dan op het pijltje naast de blauwe knop publiceren. Daar kun je klikken op inplannen en vervolgens de gewenste datum en tijd kiezen.

Voordelen Creator Studio.

Het inplannen van je Instagram berichten via Creator Studio is gemakkelijk en heeft veel voordelen, zoals:

  • Je kan berichten inplannen op datum en tijd
  • Je kunt je foto’s bijsnijden naar gewenst formaat
  • Je hebt een duidelijk inzicht in je statistieken
  • Het is overzichtelijk om in te plannen via desktop
  • Je hebt een duidelijk overzicht van tekstruimte en hashtags

Kun je geen berichten meer inplannen via Facebook zelf?

Veel mensen hebben de afgelopen tijd last van het probleem dat ze geen berichten meer via Facebook zelf kunnen inplannen. Dit probleem komt doordat Facebook iedereen graag naar Creator Studio wil hebben. Via Creator Studio kun je namelijk ook je Facebook berichten inplannen. Dit werkt hetzelfde als het inplannen van een bericht voor Instagram.

 

meer blog berichten

Junior Online Marketeer (SEO)

Ben jij een creatieve geest met een passie voor schrijven en online marketing? Droom je ervan om geweldige SEO-strategieën te ontwikkelen en onze klanten te

De 10 beste Shopify Apps voor jouw webshop

Als eigenaar van een webshop wil je natuurlijk het maximale uit je Shopify-winkel halen. Gelukkig zijn er tal van apps beschikbaar die je kunnen helpen