fbpx

Wat is Instagram Reels?

Sinds kort heeft Instagram een nieuwe feature, Instagram Reels. Met Instagram Reels krijg je de mogelijkheid om een video te editen, en te voorzien van leuke muziek en effecten. Maar wat is Instagram Reels nou precies, en wat heeft het voor toegevoegde waarde? In dit blog leggen we je alles uit.

Wat is Instagram Reels?

Instagram Reels kan je bekend in de oren klinken, want het lijkt namelijk heel erg op TikTok. Met deze nieuwe feature kun je video’s van 15 seconden opnemen, en gelijk editten. Om de video nog leuker te maken, kan je allerlei muziek en effecten toevoegen.

Op het moment dat je een Reels hebt gemaakt, vind je deze terug tussen je Stories of op je profiel. Er verschijnt namelijk een extra tabblad op je profiel. Naast de icoontjes van je eigen feed, IGTV en de berichten waar je in bent getagd, vind je nu ook Reels op je profiel.

Op het moment dat jouw profiel op openbaar staat, kan jouw video ook tevoorschijn komen op de verkennen pagina. Net als bij Tiktok, kun je zien welke mensen deze muziek hebben gebruikt door middel van het klikken op het audiobestand.

Hoe maak je een Reel?

Je kan heel makkelijk zelf een Reel maken. Ga naar de Instagram camera waarmee je ook Stories maakt. Daar klik je dan op Reels. Op het moment dat je daarop klikt, kan je kiezen tussen verschillende editing tools. Denk daarbij aan:

  • Audio

Je kunt verschillende audio toevoegen aan jouw Reel. Denk daarbij aan een liedje uit de muziekbibliotheek, of een zelf verzonnen audio.

  • Timer

Je kunt makkelijk een Reel maken zonder je telefoon vast te hoeven houden. Gebruik daarvoor de timer en countdown.

  • Snelheid

Ook kun je makkelijk de snelheid van jouw Reel aanpassen. Je kan ervoor kiezen om jouw Reel te versnellen en te vertragen.

  • Uitlijnen

Op het moment dat jouw Reel bestaat uit meerdere clips, kan je door middel van uitlijnen ervoor zorgen dat meerdere clips één vloeiende video worden.

  • Effecten

In jouw Reel kun je meerdere effecten gebruiken. Denk daarbij aan verschillende filters en stickers.

Wanneer jij jouw Reel hebt gemaakt, kun je een thumbnail kiezen, hashtags toevoegen, en je Reel delen in jouw Stories en/of Feed.

 

 

Instagram Reels voor bedrijven

Veel bedrijven maken nog geen gebruik van Instagram Reels en dat terwijl het een mogelijkheid biedt om jouw doelgroep via een creatieve manier via Instagram te bereiken. Veel bedrijven zullen er nog niet vanaf weten, maar wanneer het bekender wordt zullen veel bedrijven het in gaan zetten.

meer blog berichten

A computer screen displaying an array of various products

Hoe werkt Google shopping voor webshops?

Ontdek hoe Google Shopping werkt voor webshops en leer hoe je jouw producten effectief kunt promoten en verkopen op dit populaire platform.