fbpx

Is een eigen webshop winstgevend?

Tegenwoordig zie je steeds meer mensen een webshop beginnen. Vaak komt dit vanuit een hobby. Daarnaast kan het ook al op een laagdrempelige manier, je start namelijk een webshop al vanuit huis en je hebt geen hoge voorraden nodig. Alle vaardigheden die je nodig hebt, om je webshop winstgevend te maken, leer je ook vanuit huis en je hoeft daarvoor geen dure cursussen te volgen. Is een eigen webshop winstgevend of hoe wordt dit winstgevend? We hebben het voor je uitgezocht!

Marketingkanalen inzetten voor je webshop

Je moet natuurlijk de wereld vertellen dat je gestart bent met je webwinkel. En niet alleen offline, maar ook online moet je jezelf laten zien. Zonder online zichtbaarheid ook geen klanten en dat betekent weinig tot geen omzet.

Conversie van je webshop tracken

Een belangrijk onderdeel van je activiteiten als je een webshop hebt, is je conversie tracken. Het is namelijk erg belangrijk om dit te weten, want zo kan je je vervolgacties daarop aan laten sluiten. Hoeveel bezoekers heb je in je webshop? Hoeveel van dat aantal doen daadwerkelijk een bestelling? Je kunt dit gemakkelijk meten met Google Analytics. Als je precies weet waar je staat, dan kan je je strategie daarop aan laten sluiten en je kunt bijsturen of aanpassingen doen.  

Kosten verlagen van je webshop

Als je een eigen webshop gaat beginnen heb je een voorraad aangelegd, waardoor je kosten in het begin hoger zijn en de winstmarge onder druk staat. Pas na wat bestellingen weet je precies hoeveel winst je maakt per bestelling, hoeveel er verkocht wordt en kan je beter inkopen doen. Op basis daarvan kan je ook je kosten verlagen of in de gaten houden. Als dat niet mogelijk is, kijk eens naar het verhogen van je prijzen. Je wilt uiteindelijk winst maken met je webshop en niet elke keer achter de feiten aan blijven lopen.

Groeien met je webshop

Niet alleen de juiste marketingkanalen inzetten, kosten verlagen en conversie van je webshop tracken zorgen er gelijk voor dat je op korte termijn gaat groeien met je webshop. Soms kan het zijn dat het je niet lukt om aan de juiste knoppen te draaien. Na opening van je webshop is het vaak ook blijven tracken en nieuwe acties bedenken, waardoor er nieuwe bestellingen binnenkomen. Soms ook andere acties proberen, zet eens advertenties in, optimaliseer je SEO op je website, waardoor er nieuwe bezoekers op je website komen.

Hulp inschakelen van een onlinemarketingbureau

Wat je toch vaak ziet, is dat een webshop haar deuren opent, de ondernemer een aantal orders binnenkrijgt en daarna weer terug zakt. Er wordt daarna gefocust op de verkeerde acties. Social media wordt ingezet, maar eigenlijk zijn ze online niet echt aanwezig op de juiste manier. De verkeerde marketingkanalen worden gekozen, waardoor er weinig winst wordt gemaakt. Dit is zonde! Schakel daarom een onlinemarketingbureau in, dit kan een investering zijn, maar wel één die snel wordt terugverdiend. Mrs E-Commerce weet bijvoorbeeld precies welke marketingacties er ingezet moeten worden om je webshop winstgevend te laten worden.

Benieuwd welke diensten wij aanbieden en hoe we je kunnen helpen? Ga dan naar onze website en bekijk onze diensten! Na het invullen van het contactformulier nemen we zo snel mogelijk contact met je op!

 

meer blog berichten

Waarom zet je USPS in op je webshop?

Wat maakt jouw webshop anders dan al die andere webshops? Door het toepassen van een unique selling point kun je ervoor zorgen dat bezoekers ook

Junior Online Marketeer (SEO) (Parttime)

Ben jij een creatieve geest met een passie voor schrijven en online marketing? Droom je ervan om geweldige SEO-strategieën te ontwikkelen en onze klanten te