fbpx

Hoe krijg ik meer bezoekers in mijn webshop?

Eindelijk je webshop staat! Je hebt de juiste producten, een mooie webshop ontworpen, social media accounts aangemaakt en je hebt voldoende voorraad. Alleen de bezoekers blijven uit, hoe kan dit, vraag je je elke keer af? En dat is begrijpelijk, want een webshop heeft bezoekers nodig, om omzet te kunnen draaien. Is dit ook iets waar je tegenaan loopt en wil je meer bezoekers trekken? Lees dan snel verder. 

 

Zorg voor goede zoekmachineoptimalisatie 

Goed vindbaar zijn op zoekmachines zorgt ervoor dat meer mensen je vinden en je webshop bezoeken. In het begin kost SEO vooral veel tijd, meer dan dat het oplevert. Maar je moet geduld hebben. Zodra je zorgt dat je de juiste zoektermen op je productpagina’s hebt verwerkt, gaat het de juiste bezoekers aantrekken. Voordat je de teksten gaat aanpassen, moet je wel een goede zoektermen analyse doen. Bedenk vooraf op welke termen jouw doelgroep zoekt op Google. Aan de hand daarvan ga je je teksten optimaliseren. Hierdoor is jouw search engine optimalization compleet. Uitgebreide en uniek geschreven teksten schrijf je voor je bezoeker, houd daar rekening mee. 

 

Deel blogs of ga gastbloggen

Als webwinkel kan je niet meer zonder een blog. Het is een onmisbare marketingtool. In een blog kan je je expertise laten zien. Onderzoek welke onderwerpen hot zijn en pas ook hier SEO toe. Zo word je beter vindbaar op de zoekmachines en heb je een grotere kans dat potentiële klanten doorklikken naar je webshop. Voeg hier ook de juiste links toe, bijvoorbeeld naar je productpagina’s. Zorg dat je regelmatig een nieuw artikel plaatst. Hier wennen je bezoekers aan. Deze blogs deel je ook weer gemakkelijk op social media. 

 

Zet social media in! 

Socials zijn populair. Iedereen die je kent, heeft een social media account, jong of oud. We gebruiken het allemaal. Daarom is het slim om social media in te zetten. Zorg dat je hier vindbaar bent. Laat je producten zien, laat zien wat je doet en laat vooral de mensen achter het bedrijf zien. Mensen kopen uiteindelijk van mensen. Met de juiste social media strategie ga jij meer bestellingen binnenhalen! Kies dus een social media kanaal uit waar je doelgroep aanwezig is en plaats daar geregeld berichten. Ga de interactie aan, zodat je bereik vanzelf gaat groeien.  

Zorg voor reviews 

Een webshop heeft goede reviews nodig. Vraag je huidige klanten om een goede review te plaatsen. Deze kan je overnemen op je webshop of delen of op social media. 

Ga adverteren via socials

Laat social media ook voor je werken door gebruik te maken van advertenties. Je kunt gemakkelijk adverteren via Instagram of op Facebook. Door precies te targeten op mensen, wordt je advertentie aan je doelgroep getoond en heb je een grotere kans dat het leads worden. Maak een mooie campagne en laat je volgersaantal van je webwinkel groeien! Naast ad social media of marketing SEO kan je ook SEA inzetten. Dan betaal je voor elke klik op je advertentie. Dit is ook interessant om het aantal bezoekers te verhogen voor je webwinkel.

 

Wil je ook meer bezoekers naar je webshop trekken? En heb je hier hulp bij nodig? Neem dan contact op met Mrs E-Commerce. Wij zijn een online marketingbureau die alle kennis in huis heeft. Wij helpen je hier graag bij! 

 
meer blog berichten

Junior Online Marketeer (SEO)

Ben jij een creatieve geest met een passie voor schrijven en online marketing? Droom je ervan om geweldige SEO-strategieën te ontwikkelen en onze klanten te

De 10 beste Shopify Apps voor jouw webshop

Als eigenaar van een webshop wil je natuurlijk het maximale uit je Shopify-winkel halen. Gelukkig zijn er tal van apps beschikbaar die je kunnen helpen