fbpx

Hoeveel geld heb je nodig om een webshop te beginnen?

Een webshop beginnen doe je vaak vanuit een hobby. Je maakt iets zelf en wilt dat aan andere mensen verkopen. Deze online winkel kan vanuit huis, hoe makkelijk is dat? Toch start je niet zomaar een webshop. Er komt namelijk wel wat bij kijken. Wat voor kosten heb je nodig als je start met een webshop? We hebben het uitgezocht voor je en je vindt het in dit artikel. 

Kosten die nodig zijn als je start met je webshop 

Er is geen specifiek startbudget nodig als je gaat starten met je webshop, het is namelijk voor iedereen anders. Dit komt vaak door het product wat je wilt verkopen en aan de software voor je webshop. Als je een groot en duur product hebt, dan zijn de inkopen vaak wat hoger. Heb je daarnaast een hoge voorraad of een lage voorraad? Heb je een duur pand waar je voorraad staat? Schakel je voor je teksten een freelancer in of schrijf je die zelf? Dat zijn allemaal belangrijke factoren die het startbudget bepalen. Bij het starten van een webshop maak je vooraf een goed kostenplaatje, zodat je geen verrassingen achteraf krijgt. 

Terugkerende kosten als je webshop eenmaal draait

Kosten die elke maand terugkeren, zijn de kosten van de webshop, zoals hosting, technische onderhoud, inkoopkosten. Deze kosten hoeven ook niet per se duur te zijn, maar verdiep je hier vooraf goed in, zodat je weet waar je aan toe bent. En ook precies weet hoeveel verkopen je moet realiseren om een goed rendement te maken. 

Besparen op verschillende kosten 

Besparen kan je doen door geen pand te zoeken, maar je voorraad thuis op te slaan of te kiezen voor een goedkoper pand. Besteed het maken van je webshop niet uit, maak het zelf. Zoek daarnaast naar goedkope hosting. Als je gaat beknibbelen op deze kosten, kan het wel zo zijn dat je webshop er minder mooi uitziet en dat potentiële klanten minder snel bij je kopen. Als je een webshop gaat starten hoef je niet per se voor coaching te kiezen, dit is vaak een grote kostenpost, hier kan je dus wel op besparen.  

Investeren in marketingactiviteiten

Als je webshop eindelijk staat en je hebt de terugkerende kosten gedekt, kan je er ook voor kiezen om alle winst te investeren in marketingactiviteiten. Hoe beter je marketing staat, hoe meer zichtbaarheid er onder je doelgroep plaatsvindt. Hoe sneller ze bekend met je zijn en dus bestellingen plaatsen. Je wilt natuurlijk bestaansrecht hebben met je webshop, dus het maken van meer orders is essentieel. Marketing kan je als zzp’er in principe zelf, social media is gratis aan te maken. Je moet alleen dan het wiel zelf uitvinden en daar kan best veel tijd inzitten als je hier wat minder bekend mee bent. Je kunt hier ook hulp bij zoeken, bijvoorbeeld bij een bureau die hier meer ervaring mee heeft. Zo kan jij doen waar jij goed in bent en de marketingactiviteiten uit handen geven aan mensen die precies weten aan welke knoppen ze moeten draaien. 

Wil je hulp bij de marketingactiviteiten, want ben je klaar met het zelf doen? Klop dan bij Mrs E-Commerce aan. Wij zijn een onlinemarketingbureau dat je helpen om je online zichtbaarheid van je webwinkel te vergroten.

meer blog berichten

Hoe krijg ik meer bezoekers in mijn webshop?

Eindelijk je webshop staat! Je hebt de juiste producten, een mooie webshop ontworpen, social media accounts aangemaakt en je hebt voldoende voorraad. Alleen de bezoekers

Is een webshop beginnen moeilijk?

Steeds meer mensen beginnen met een webshop, omdat ze geld willen verdienen vanuit huis. Vaak begint het vanuit een uit de hand gelopen hobby. Of

Gratis webshop event

Meld je nu gratis aan voor de Dag van de Webwinkel op zaterdag 11 november 2023

Hét online webshop event van het jaar!