fbpx

Hoe zet je video in voor je webshop?

Video inzetten als ondernemer is helemaal hot. Met het inzetten van video’s laat je namelijk het gezicht achter je onderneming zien. Belangrijk dus om hier werk van te maken als je dit nog niet als webwinkel doet, want je gaat een betere band opbouwen met je klant. Niet alleen op je website, maar ook op social media of advertenties. Je klant leert namelijk jou kennen, degene die achter de webshop zit. Je klanten kopen nu eenmaal graag van mensen. Tijd dus om gebruik te maken van video’s! Maar wat voor video ga je maken? In dit artikel delen we vijf ideeën met jou, zo heb je echt geen excuus meer geen video in te zetten. 

Maak vergelijkingsvideo’s van je producten

Om je conversie te verhogen kan je vergelijkingsvideo’s maken. In deze video’s vergelijk je de duurdere en goedkopere producten met elkaar. Dit is handig voor de potentiële koper, als hij de verschillen tussen de modellen wil weten. Belangrijk is om in deze video’s de voor- en nadelen te benoemen en om neutraal te blijven.

Neem videoreviews op van je klanten

Vraag je klanten of ze een videoreview willen opnemen. Dit is een slimme manier om engagement met je klanten te optimaliseren. Dit beeldmateriaal komt namelijk betrouwbaarder over dan een tekstberichtje. Die kan namelijk geschreven zijn door iedereen.

Leg uit wat je producten zijn op video

Maak video’s over de verschillende producten die je verkoopt. Ga bijvoorbeeld de meest gestelde vragen beantwoorden op video. Of leg uit hoe de verschillende producten werken. Dit is belangrijk voor technische producten. Een ander leuk idee is om een tutorial te maken, bijvoorbeeld als je make-up verkoopt.

Maak korte vlogs voor je webshop

Andere leuke content wat je kunt delen zijn vlogs. In deze vlogs staan natuurlijk je producten centraal. Laat bijvoorbeeld zien hoe je verschillende setjes kunt maken en de kleding kunt combineren met elkaar. Of maak een vlog over je persoonlijke leven. Je klanten willen graag kennis maken met de persoon die achter het eigen bedrijf zit. Maak de vlogs niet te lang, laat om de paar weken een kijkje in je leven zien en deel deze video’s ook op social media. Hiermee stimuleer je ook je onlinemarketing en heb je gelijk content voor socials gemaakt.

Maak unboxing video’s en win populariteit

Vind je het lastig om videocontent te bedenken? Maak dan unboxing video’s, deze doen het namelijk heel erg goed op YouTube. Dit is ook makkelijk om te maken. Als je namelijk de nieuwe collectie en producten ontvangt, pak je je camera erbij en maak je een video hierover. Zo kunnen je klanten je eerste reactie zien en je maakt tegelijkertijd je klanten warm voor de nieuwe collectie. Als je het lastig vindt om dit te maken, kan je ook influencers benaderen om dit op te nemen. Stuur ze een pakketje met kleding en zij maken er dan een video over. Die video zet jij in voor je webshop, zo heb jij ook weer visuele content wat je kunt delen.

Wil je ook je conversie verhogen en video inzetten voor je bedrijf, maar vind je het lastig om ze te maken? Schakel dan de hulp in van Mrs E-Commerce. 

 

meer blog berichten

Junior Online Marketeer (SEO)

Ben jij een creatieve geest met een passie voor schrijven en online marketing? Droom je ervan om geweldige SEO-strategieën te ontwikkelen en onze klanten te

De 10 beste Shopify Apps voor jouw webshop

Als eigenaar van een webshop wil je natuurlijk het maximale uit je Shopify-winkel halen. Gelukkig zijn er tal van apps beschikbaar die je kunnen helpen