fbpx

Is een webshop beginnen moeilijk?

Steeds meer mensen beginnen met een webshop, omdat ze geld willen verdienen vanuit huis. Vaak begint het vanuit een uit de hand gelopen hobby. Of er wordt een gat in de markt opgemerkt. Het aantal webshops stijgt wel de laatste jaren, de concurrentie dus ook. Is het starten van een webshop dan echt zo makkelijk? We hebben het voor je uitgezocht en delen het met jou in dit artikel.

Wat zijn de voordelen van een webshop?

Allereerst zijn er natuurlijk een aantal voordelen om te starten met een webwinkel. Een webshop is altijd bereikbaar, het heeft namelijk geen sluitingstijden. Daarnaast zijn er geen wachtrijen, wat je in een winkel wel hebt. Met een fysieke winkel heb je een winkelpand nodig, voor een webshop niet, daardoor liggen de kosten aanzienlijk lager. Je hebt, behalve de opstartkosten, niet veel kosten. Door online marketing kan je je webshop een enorme boost geven. Als je zorgt voor goede online zichtbaarheid, ben je in principe voor iedereen vindbaar. Door de kracht van social media kan je webshop snel groeien.

Nadelen van een webshop starten 

Maar er zijn ook verschillende nadelen. Er is veel tijd voor nodig om een webshop neer te zetten. Het onderhouden daarvan kost ook tijd. Daarnaast zijn er opstartkosten, want je bent eerst geld kwijt voor onder andere hosting en een domeinnaam. De producten moet je ergens opslaan, je moet een voorraad beheren en vaak kan dit niet vanuit huis. Het aantal bestellingen kan per maand verschillen, daarom weet je van tevoren niet hoeveel inkopen je elke maand moet doen.

Wat verdien je aan een webshop? 

Gelukkig kan je wel zomaar een webshop beginnen, je hebt namelijk geen specifieke opleiding nodig. Er zijn wel opstartkosten aanwezig, je wilt natuurlijk wel een mooie webshop neerzetten met mooie productfoto’s die klanten lokken en aantrekkelijk geschreven teksten. Daarnaast is er wat voorraad nodig en je moet dit ergens opslaan. Je wilt natuurlijk wel rendement maken als je een webshop bent gestart. Geld verdienen is belangrijk om het voortbestaan van je webshop te garanderen. Breng dus voordat je start goed in kaart welke kosten je allemaal hebt. Na het moment van start heb je terugkomende vaste kosten. Je moet pakketten verzenden, dat kost geld, kosten van je webhosting en webshop. Gelukkig komt er vanaf dat moment ook weer geld binnen. Door het doen van marketingactiviteiten kan je je zichtbaarheid vergroten en zorgen dat er meer geld verdiend wordt. Hoe langer je bezig bent, hoe meer geld je verdiend. 

Marketingactiviteiten van een webshop

Als je als zzp’er start om een webshop te openen, dan doe je natuurlijk een goed marktonderzoek, je zoekt een mooi product uit, je zorgt voor mooie productfotografie. Je regelt daarnaast een goede klantenservice, zodat er een goede klantrelatie kan ontstaan als er problemen ontstaan. Ook zorg je voor meer zichtbaarheid. Dit doe je door marketingactiviteiten in te zetten, zoals adverteren en je webshop laten zien op social media. 

Ben je webshopeigenaar en wil je meer orders? Neem dan contact op met Mrs E-commerce en wij helpen je bij het inzetten van de juiste marketingacties waardoor jij hard gaat groeien!

meer blog berichten

Waarom zet je USPS in op je webshop?

Wat maakt jouw webshop anders dan al die andere webshops? Door het toepassen van een unique selling point kun je ervoor zorgen dat bezoekers ook

Junior Online Marketeer (SEO) (Parttime)

Ben jij een creatieve geest met een passie voor schrijven en online marketing? Droom je ervan om geweldige SEO-strategieën te ontwikkelen en onze klanten te