fbpx

Waarom zijn reviews belangrijk voor je webshop?

Reviews zijn echt onmisbaar voor jouw webshop. Vele kopers laten zich namelijk beïnvloeden door de reviews van anderen. Je kunt zelf heel hard roepen dat jij een goede service aanbiedt, maar potentiële kopers kijken meer naar wat jouw klanten te zeggen hebben. In dit blog gaan wij verder in op de kracht van reviews.

Waarom zijn reviews zo belangrijk voor jouw webshop?

Een van de belangrijkste reden om gebruik te maken van reviews, is het creëren van vertrouwen. Voor dat mensen overgaan tot een aankoop, checken ze altijd eerst een aantal dingen. Is dit bedrijf te vertrouwen? Wat zeggen mensen over dit bedrijf? Wanneer jij reviews toevoegt aan jouw website, krijgen potentiële klanten gelijk antwoord op deze vragen.

Ook kunnen reviews ervoor zorgen dat je vindbaarder wordt in Google. Google kan de woorden die worden gebruikt in jouw reviews herkennen, en vervolgens kan je vindbaar zijn op deze woorden. Ook wanneer de reviews niet op jouw eigen website staan, ziet Google zo’n review als content.

Voordelen op een rijtje:

  • Meer verkeer naar jouw website
  • Het creëren van klanten vertrouwen
  • Directe feedback van jouw klanten
  • Betere positie in Google
  • Stijging van het aantal verkopen

Negatieve reviews

Elke webshop heeft wel eens te maken met een negatieve review, maar zorg ervoor dat de negatieve reviews niet de overhand gaan nemen op jouw webshop. Raak niet in paniek op het moment dat jij een slechte review krijgt. Denk aan een juiste manier om op deze review te reageren. Een aantal manieren zijn bijvoorbeeld:

  • Neem contact op met de klant in kwestie, want zo geef je deze klant het gevoel dat er iets met zijn feedback wordt gedaan.
  • Biedt de klant een oplossing of een uitleg. De meeste mensen zijn daarna bereid om hun beoordeling aan te passen.

Over het algemeen is het handig om deze review wel te laten staan, en er onder te reageren. Zo zien potentiële klanten hoe jij omgaat met klachten, en hoe je deze vervolgens ook oplost.

Review sites

Er zijn een aantal bedrijven waarbij je de mogelijkheid hebt om reviews te verzamelen voor jouw klanten.

Het toevoegen van reviews aan jouw webshop heeft dus veel voordelen en ik raad het zeker aan om te doen!

meer blog berichten

Junior Online Marketeer (SEO)

Ben jij een creatieve geest met een passie voor schrijven en online marketing? Droom je ervan om geweldige SEO-strategieën te ontwikkelen en onze klanten te

De 10 beste Shopify Apps voor jouw webshop

Als eigenaar van een webshop wil je natuurlijk het maximale uit je Shopify-winkel halen. Gelukkig zijn er tal van apps beschikbaar die je kunnen helpen