fbpx

Hoe koppel je Shopify aan Instagram shopping?

Heb je een Shopify webshop en wil je gebruik maken van Instagram shopping? Dan heb ik goed nieuws voor je, want Shopify heeft de optie om de webshop te koppelen aan Instagram shopping. Wat Instagram shopping nou is en hoe het werkt, vertel ik je in dit nieuwste blog.

Wat is Instagram shopping?

Instagram shopping is een van de handigste tools van Instagram. In Instagram heb je namelijk niet de mogelijkheid om klikbare links aan je bericht mee te geven, wel zo lastig als je namelijk iemand naar een product wilt sturen. Een volger de geïnteresseerd is, moet daarom eerst naar je bio en vervolgens het product op je webshop gaan zoeken. Veel werk en grote kans op afhakers! Gelukkig kan dit anders! Met Instagram shopping, kan je in een foto het product taggen, waardoor je volger binnen 2 klikken direct op dat artikel op je webshop uit komt. Top toch?

Jouw Shopify webshop koppelen aan Instagram?

Het voordeel van Shopify is, dat je de mogelijkheid hebt om deze te koppelen aan je Instagram shop. Hierdoor hoef je niet handmatig alle producten toe te voegen en scheelt het je een hoop werk. Maar hoe doe je dit?

Wat de naam misschien niet doet vermoeden, is dat je eigenlijk eerst in Facebook aan de slag moet gaan om Instagram shopping te krijgen. In Facebook is er namelijk een bedrijfsmanager nodig waar je Facebook pagina en Instagram pagina aan gekoppeld zit. Daarnaast heb je ook een catalogus nodig die gekoppeld wordt aan jouw Shopify webshop. Als dat allemaal goed staat, dan zal je na even geduld te hebben, Instagram shopping krijgen op je account!

Stap 1. Catalogus aanmaken in Facebook

Door stap 1 te volgens krijg je wat meer inzicht in de hele opzet van de catalogus, wil je liever een paar stappen sneller gaan? Begin dan met stap 2.

In de bedrijfsmanager, ga je naar catalog manager. Hierin staat rechtsboven aan een blauwe knop met catalogus maken.

Vervolgens krijg je de vraag wat voor catalogus je wilt aanmaken. Aangezien je Instagram shopping wilt gebruiken, kies je voor de optie e-commerce.

Aangezien je Shopify wilt koppelen, kies je voor de optie e-commerceplatform koppelen.

In Het volgende scherm, zie je daarna ook direct de optie om Shopify te koppelen. Zodra je hier op klikt, zie je dat de blauwe knop onder in het scherm wijzigt op in help bekijken.

Stap 2. je Facebook pixel koppelen aan Shopify

Het is altijd verstandig  om je Facebook pixel te koppelen aan je website. Vooral wanneer je gaat adverteren op Facebook of Instagram, kan je hier heel makkelijk je klanten mee bereiken. Echter is het ook noodzakelijk om te hebben voor deze koppeling. Dus het eerste wat we gaan doen is je koppelen aan je Shopify account.

Ga in Shopify naar Onlinewinkel en vervolgens naar voorkeuren. Vervolgens zie je Facebook Pixel staan.

Hier kan je de Facebook-pixel-ID plakken.

Stap 3. Shopfiy koppelen aan je Facebook shop

Dit is de belangrijkste stap, want nu ga je jouw Shopify webshop koppelen aan Facebook. Hierdoor maak je een catalogus aan die je koppelt aan je webshop. Wanneer je nieuwe producten krijgt of bijvoorbeeld aanbiedingen hebt, worden deze automatisch toegevoegd aan deze catalogus. Je hebt ook nog eens de mogelijkheid om deze catalogus als shop te tonen op je Facebook pagina en als alles goed staat, kan je deze ook weer koppelen aan Instagram shopping.

Klik op het plusje naast verkoopkanalen.

Je zou misschien denken dat je vervolgens voor de Instagram optie moet kiezen, maar niets is minder waar. Zoals eerder uitgelegd, is het nodig om een catalogus in Facebook te hebben, om Instagram shopping te krijgen. Dus hier kies je voor de optie Facebook shop en klik op het plusje.

Je ziet nu dat er aan de linkerzijde een extra kopje bij gekomen is voor de Facebook shop.

Vervolgens gaan we Shopify koppelen aan het juiste Facebook Account. Wanneer je klikt op koppelen krijg je een nieuw scherm met de vraag of je wilt doorgaan en daarbij een naam. Hij pakt hierbij automatisch het ingelogde Facebook account. Als dit niet goed is, kan je kiezen voor meld je aan bij een ander account. Als dit wel goed is klik je op Door gaan als…

Vervolgens vink je de pagina aan, waaraan je jouw Shopify webshop wilt koppelen. Als je die stap hebt doorlopen, krijg je de melding dat Shopify is gekoppeld aan Facebook.

Zodra je deze stappen hebt doorlopen, gaat Shopify automatisch de producten naar je Facebookshop sturen.

Natuurlijk wil je nu gebruik maken van Instagram shopping. Het kan zijn dat je hiervoor even geduld moet hebben. Het nadeel met de catalogus die Shopify heeft aangemaakt, is dat deze in de bedrijfsmanager van Shopify komt te staan. Hierdoor worden veel van deze catalogussen afgekeurd voor Instagram shopping. Wanneer dat het geval is, lees dan dit blog. Hierin leg ik uit wat je kunt doen wanneer je bent afgekeurd. Kom je er niet uit? Dan help ik je graag verder. Klik hier voor meer informatie.

Alles ook eens terug kijken? Bekijk dan mijn Youtube video

Gebruik je een ander platform als Shopify? Lees dan hier het blog over het handmatig toevoegen van producten en het koppelen van Instagram shopping en hier voor Woocommerce.

meer blog berichten

Hoe zet je TikTok in voor je webshop?

Steeds meer bedrijven zetten video in op social media. Logisch ook, want door video in te zetten, krijgen potentiële klanten sneller een band met het